ISMERŐS ARCOK - SZÉLBE KIÁLTOK (BŐVÍTETT KIADÁS 2012) CD

ISMERŐS ARCOK - SZÉLBE KIÁLTOK (BŐVÍTETT KIADÁS 2012) CD

TERMÉK LEÍRÁS:

Az Ismerős Arcok magyar, nemzeti rock zenekar, 1999. október 23-án alakult meg az Udvari Bolondok és a $texas együttes tagjaiból. Első időkben rythm'n'bluest játszottak. Egy erdélyi út következményeként változott meg a szövegviláguk és témaválasztásuk, mely nagyrészt a magyar emberek és a nemzet sorsával, a trianoni döntés igazságtalanságával foglalkozik. Zenéjükben a népi elemek, népdalfeldolgozások mellett előfordulnak hard rock, heavy metal stílusú alkotások.

A csapat roppant képzett zenészekből áll, akiket a stúdióban ugyanilyen nagyszerű muzsikusok egészítettek ki zongorával, hegedűvel, szaxofonnal és szintetizátorral. Végül, de nem utolsó sorban hatalmas elismerést érdemel Tóth Lilla is autentikus népdalelőadásaiért.

Szinte zenei kuriózumnak számít a „Ruszkik haza!” című dal, ugyanis történelmünk egyik legjelentősebb időszakának, ’56-nak ilyetén való megemlékezéséről nem sok szerzemény született eddig. Méltó főhajtás ez egyben a nemrég elhunyt hős, Pongrátz Gergely emléke előtt, akitől még idős korában is rettegett a kommunista garnitúra. A zenekar a megbeszéltek szerint készülőben volt Gergely bácsihoz, hogy rögzítsék kedvenc Reményik-versét, mely a dal előtt hangzott volna el az eredeti elképzelések szerint. Ez – fájdalom – már nem valósulhatott meg. Csupán pár nap választotta el az együttest vágyuk beteljesülésétől.

A dalszövegekre az élet legfőbb értékeinek csodálatos megjelenítése jellemző, úgy mint például a hazaszeretet, a barátság, a hűség, a bátorság, a hagyományőrzés és a családi kötelékek ápolása, de hallhatunk torokszorító sorokat az elmúlásról és a reményvesztett ember mindennapos vívódásairól is.

A bővített újrakiadáson bónuszként helyet kapott az Ennyi című dal 2012-es változatának videóklipje, valamint az igényesen kivitelezett digipack, a CD és a booklet is újra lett tervezve. 

Nyerges Attila - gitár, ének
Práder Vilmos - gitár, ének
Galambos Nándor - basszusgitár
Kovacsik Tamás - dob

1. Prológus
2. Ruszkik haza
3. Szélbe kiáltok
4. Csillagok, csillagok
5. A térkép
6. Barátom
7. Eltűnni csendben
8. Ha lemegy a nap
9. Nincs happy end
10. A szél patkójától...
11. Üzenet
12. Fenyők
13. Hidegen fújnak a szelek
14. Mennyit ér?
15. Az utolsó magyar
16. Epilógus

bónusz videó:

17. Ennyi (2012-es változat FankaDeli Ferivel)

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
    Rossz           Jó

  • Cikkszám: 1603
  • Készlet információ: Készleten
  • 10.00 €
  • Nettó: 10.00 €
Loading...
Loading...
Loading...